Vinn över en nervös katt

 

När du först skaffade din katt, föreställde du dig förmodligen en gosig liten pälsboll som var redo och villig att acceptera tillgivenhet närhelst du valde att ge den. Det finns vissa katter som dock är väldigt skygga av naturen. Dessa kommer att gömma sig och vara rädda för dig om du tittar på dem. Nedan finns ett par förslag som kan hjälpa dig.

Det är vanligt att en katt är försiktig och blyg den första veckan eller så i sitt nya hem. Ju mer kontakt en katt har haft med människor, desto mindre blyg blir den. Ge din katt lite utrymme och tvinga inte fram problemet. Det är mycket troligt att han kommer att närma sig dig när han blir säker på sin nya omgivning.

Ett sätt att gradvis vänja en nervös katt vid att klappa är att försiktigt linda in ditt husdjur i en tjock handduk, för att förhindra att den repar dig, och försiktigt stryka över huvudet. Prata sakta med din katt medan du gör det. Avsätt en tid varje dag för att utföra denna bindningsritual och din skygga katt kan växa till att lita på dig tillräckligt för att stryka den utan handduken, kom ihåg att tålamod lönar sig.

Mutor kan ofta göra underverk med nervösa katter. Prova ett erbjudande om en frestande hälsosam goding, om din katt är hungrig nog att övervinna sin rädsla och stanna stilla för att äta dess godis, stryk den försiktigt, gör inte plötsliga rörelser! Du kanske måste hålla ut, men ofta kommer ditt husdjur så småningom att acceptera och njuta av din klappning.

Tappa aldrig tålamodet, och kom ihåg att din nervösa katt inte avvisar dig, det är bara en inbyggd skyddande reaktion på något som har gett katten anledning att vara försiktig med människor. Kärlek och uthållighet kommer ofta att vinna dagen, och du kommer att belönas av din katts tillgivenhet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *