Varför din katt inte använder sin kattlåda

 

Det största klagomålet från kattägare beror på att de har en katt som plötsligt bestämmer sig för att han inte vill eliminera i sin kattlåda. Förutom lukten tillkommer kostnaden för förstörda mattor och pinsamheten när besökarna stannar till. Katter är dock naturligt rena djur och du kommer att behöva undersöka lite för att se vad som händer som kan ha ändrat denna vana.

Den första anledningen till att katter slutar använda sin kattlåda är renlighet. Hur ofta rengör du lådan? Medan en katt kan tolerera en gång om dagen, kan andra insistera på att lådan rengörs varje gång de använder den. I det senare fallet kan det hjälpa om du kan investera i en självrengörande kattlåda. Om kostnaden är ett problem, försök sedan rengöra lådan oftare och se om detta hjälper.

Har du nyligen bytt strömärke? De flesta katter föredrar det märke de är vana vid. Detta behöver inte vara det dyraste; vissa föredrar faktiskt de billigare märkena. Om du hittar en kull som verkar göra din katt glad, håll dig till den.

En viktigare anledning till att en katt kan sluta använda sin kattlåda är sjukdom. Ett besök hos veterinären för att få din katt undersökt för eventuell urinvägsinfektion kan vara på sin plats. En katt med denna infektion kan känna smärta vid eliminering och associera den smärtan med kattlådan.

Att tänka på att de flesta katter inte kommer att sluta använda en kattlåda när de väl tränats borde göra det lättare för dig att förstå. Hitta orsaken genom att eliminera saker en efter en. Både du och din katt kommer att bli gladare för ansträngningen. Han håller sig undan problem och du drar nytta av ett renare doftande hus och fin matta.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *