Vad du behöver veta om persiska kattvård

Det kan vara fluffigt men sättet att sköta perserkatten måste också vara efter hur man gör med andra katter. Du måste utföra uppgifterna med kärlek och tillgivenhet, precis som att vara förälder till sitt barn.

Var den kom ifrån
Historien om var denna ras av katter kom ifrån varierar beroende på vem du pratar med. Men de flesta skulle säga att namnet har något med dess ursprung att göra. Det sägs att några av de tidiga persiska katterna faktiskt kom från Persien. Detta land är nu känt som Iran.

Dessa katter tros också ha sitt ursprung från Turkiet, såväl som England på korstågens tid. Denna ras hade en speciell plats bland kungligheterna i England och även för kungen av Persien under de första dagarna. En sådan typ av människor uppskattade innehavet av persiska katter.

Kanske är det anledningen till att perserkatter hittills verkar gå promenaden. De ser ut att ha något elegant över sig.

Rasen
Perserkatters kroppsbyggda kan variera från medelstor till stor. Den kan verka fluffig som en kudde men har faktiskt en bra muskeltonus. Luddet eller dess päls har en fin textur och verkar vara full av liv. Det är det som ger denna ras ett utseende av rikedom.

Hur man bryr sig
Att ta hand om dina perserkatter behöver inte vara så kungligt som de verkar vara. Tanken är att ta ansvar och göra dina uppgifter därefter.

Du måste förse ditt husdjur med den bästa sortens mat. De är inte människor och deras behov skiljer sig mycket från dig. Så ge dem inte dina rester. Välj kattmat av hög kvalitet enligt din budget. Se till att du ger dem maten så färsk som möjligt. Låt inte dina katter röra bortskämd mat, annars kan det orsaka illamående som diarré eller magbesvär.

Underhåll alltid sina kattlådor. De har en känslig lukt. Och de gillar inte något som stinker. Detta kommer också att göra ditt hus bra eftersom du kommer att kunna hålla ordning och reda.

Och naturligtvis, känna ditt husdjur. Du måste observera dem väl. Du måste veta när något inte står rätt till. Låt veterinären kontrollera dem årligen och när det behövs.

Precis som ett barn finns det vaccinationer som din katt behöver ha. Du måste inkludera det i din månadsbudget. Så det är bäst att du kollar din veterinär för att få råd om hur mycket du måste avsätta för varje månads kontroll, om det skulle finnas några.

Och naturligtvis måste du ta dig tid att verkligen ta hand om dina husdjur. Ta dig tid att leka med dem. De måste känna att du älskar dem. Tillbringa kvalitetstid med dina katter. Om du kommer att ha andra husdjur hemma, ta dig tid och strategi på att inkludera det nya i hela systemet.

Dina katter tenderar att bli avundsjuka när de inte får den uppmärksamhet som de brukade ha. Det kan leda till stress och depression. Om du inte lägger märke till det kan detta bli värre. Så du måste alltid vara mycket försiktig.

Kom in i spåret av din persiska kattvård. Och du kommer att bli förvånad över att du med tiden kommer att kunna utveckla sätt att identifiera tecknen och agera på dem innan det blir för sent.