Katter som binder sig till sina ägare

Det finns många experter där ute som säger att katter är strikt oberoende djur. Samma experter säger att katter har valt att umgås med människor på grund av deras överlevnadsstrategi. Även om många argumenterar med detta påstående, finns det många som också håller med – även om de som håller med normalt är de i percentilen som inte håller med katter.

Alla som har ägt en katt kommer att berätta att katter är bra på att knyta an till människor, även om de är väldigt speciella. Normalt kommer en katt att välja någon i hemmet som han knyter an till. Du kommer att veta när en katt vill knyta an till dig, eftersom den hoppar i ditt knä och söker uppmärksamhet eller myser mot dig på natten när du sover. Spinnande är ett starkt tecken på tillgivenhet, särskilt med katter som vill binda sig.

Även om många experter har försökt ta reda på det, vet ingen riktigt varför katter väljer en viss person som de kommer att knyta an till. Det kan vara individens sätt, röst eller helt enkelt hur den personen behandlar katten. Kanske kan det vara individen som verkligen är mild, eller kanske lite mer kraftfull – tar fram det bästa i katten.

Det finns många sätt som forskare har försökt ta detta ämne på, varav ett är psykiskt. Vissa säger att katter binder sig till någon på grund av en “psykisk aura” som är kompatibel med både personen och katten. Om en katt känner att någon ger dem en dålig stämning, kommer de helt enkelt att ignorera den personen. Även om detta kan vara sant för vissa, kommer en majoritet av de som äger katter att säga till dig att detta inte kan vara längre från sanningen.

Även om det finns många teorier och spekulationer där ute, vet ingen riktigt varför katter binder sig till människor. Det finns också få eller inga bevis tillgängliga, förutom katter och deras naturliga instinkt för fysisk överlevnad. De som äger katter vet att katter längtar efter uppmärksamhet, helt enkelt för att få dem att känna sig behövda. De älskar att bli bortskämda av sina ägare och kommer att överösa dig med uppmärksamhet och tillgivenhet om du bara ger dem chansen.

De som är nya med att äga katter kan tycka att bindning är väldigt annorlunda. Katter skiljer sig från andra djur, inklusive hundar, i den meningen att de binder olika. Olika raser av katter kommer att binda olika till sina ägare, även om de flesta föredrar tillgivenhet och uppmärksamhet. Ju mer tid du spenderar runt din katt, desto mer kommer han att knyta an till dig. Under åren kommer du att upptäcka att bandet du skapar med ditt husdjur har vuxit sig mycket starkt – och helt enkelt inte kan brytas.